Geschiedenis

Oud bedrijf met jong karakter

Steenhuis Beton BV. combineert de ervaring en kennis van een gespecialiseerde bouwer van betonnen trappen en bordessen met het flexibele karakter van een jong bedrijf.

We hebben bijna één eeuw ervaring als specialist in de productie van prefab betonnen trappen en bordessen. Gedegen kennis en ervaring zorgen samen met de gebruikte productiemethode van betonnen trappen voor de hoge kwaliteit van Steenhuis Beton. Door continu aan nieuwe ontwikkelingen te werken kan Steenhuis Beton blijven voldoen aan de steeds hogere eisen die de bouwwereld en de maatschappij aan de onderneming stellen.


Specialist in prefab betontrappen

In 1913 is het bedrijf opgericht door Evert Steenhuis. De huidige directie wordt gevoerd door de broers Jan en Evan Steenhuis. Een verhuizing naar de huidige locatie werd in 1980 gerealiseerd.

De gerichte en gecontroleerde bedrijfsvoering heeft Steenhuis Beton gemaakt tot wat het nu is: een betrouwbare en succesvolle onderneming. Sinds de verhuizing heeft het bedrijf zich steeds meer toegespitst op de productie van prefab betontrappen en –bordessen, met als gevolg dat op dit gebied een grote specialistische kennis is ontstaan.


Toepassen ervaring en kennis

Vandaag de dag staat Steenhuis Beton bekend om haar flexibele instelling en kwaliteitsproducten. Het resultaat van jarenlange ervaring. In de loop der tijd is een bestand van circa 300 standaard trapmallen aangelegd, welke in korte tijd tegen sterk concurrerende prijzen in productie genomen kunnen worden.

Steenhuis Beton beschikt tevens over een eigen vlechterij, modelmakerij en engineering afdeling, waardoor we snel en flexibel kunnen produceren. Naast de productie van standaard elementen heeft Steenhuis Beton bovendien veel kennis en ervaring opgedaan in het produceren van maatwerk en specialistische producten.