Structuur in beton mal

De mogelijkheden om structuur in het oppervlak van betonelementen aan te brengen zijn groot. De meest voorkomende reden voor het toepassen van structuren is de wens om deze elementen stroever te maken. Daarnaast is natuurlijk de uitstraling van de beton een belangrijke overweging.

Structuren in de mal aanbrengen

De keuze voor het aanbrengen van structuur in een standaard mal worden mede bepaald door mogelijkheid de structuur achteraf in een mal te monteren en te verwijderen. Voor de standaard mal komt daardoor alleen de scanstructuur in aanmerking. Voor nieuwe mallen geldt in principe geen beperking doordat tijdens de opbouw van de mal rekening kan worden gehouden met de toe te passen structuur. Hiervoor zijn dan ook diverse alternatieve structuren mogelijk:

Scan structuur

Scanstructuur betonDe scanstructuur is vernoemd naar de scanmat die in de mal bevestigd wordt om deze structuur te verkrijgen. Het is de meest toegepaste structuur bij Steenhuis Beton en financieel ook de meeste aantrekkelijke. Deze structuur kan eenvoudig als strook of over het totale loopvlak worden aangebracht en kan in principe op alle standaard- en nieuwe mallen worden toegepast.

  

Scanstructuur

Alternatieve structuren

Scanstructuur beton Deze alternatieve structuren kunnen alleen toegepast worden indien een nieuwe mal gemaakt wordt.
Een voorbeeld is wafelstructuur.

Voor eventuele andere structuren kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop.

Wafelstructuur