Werken bij Steenhuis Beton?
Steenhuis Beton B.V.
13-jan-2022 10:45:18

Een gouden CSC-certificering voor Steenhuis Beton!

‘Een mooie afsluiting van het jaar! Steenhuis Beton heeft de gouden CSC-status weten te bereiken’, Klaas Huijgen, Manager QHSE van BTE en o.a. medeverantwoordelijk voor het thema duurzaamheid van de BTE-bedrijven, overhandigt met trots het certificaat aan Jaap Sluis, Manager Operations van Steenhuis Beton.

De Concrete Sustainability Council (CSC) is een wereldwijd initiatief om de duurzame productie van beton te bevorderen. Het is een certificatiesysteem voor een duurzame productie van beton en verantwoorde herkomst van grondstoffen dat zekerheid geeft aan de afnemers. Leveranciers voldoen -door zich te certificeren- aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid.  ‘Kort samengevat is deze certificering een tastbaar bewijs dat we als bedrijf bezig zijn met Duurzaam beton. In verschillende gradaties, brons, zilver, goud en platina wordt zichtbaar en meetbaar hoe een organisatie zich onderscheidt op het gebied van duurzaamheid. De gouden certificering van Steenhuis is dus een prestatie om trots op te zijn!’ 

ALLEMAAL GOUD

Jaap Sluis legt uit dat voor Steenhuis deze certificering aantoont en bewijst welk belang het bedrijf hecht aan duurzaamheid. ‘Alle bedrijven binnen de BTE Groep zijn al sinds 2018 gecertificeerd. Na Romein Beton uit Dodewaard, de drie locaties van De Hamer Beton (Nijmegen, Heumen en Waspik), Kemper Beton Tilburg en Tienray, De Meteoor Beton en Lodewikus Beton kan dus nu ook Steenhuis Beton het gouden certificaat aan de muur hangen’. Klaas Huijgen voegt hieraan toe: ‘Alle bedrijven zijn nu goud; Vebo Beton (Bunschoten) heeft zelfs als eerste betonproductie-bedrijf in Nederland een platina certificaat behaald’. 

VERANTWOORDE MANIER

Jaap is terecht trots: ‘Deze certificering toont aan dat we goed bezig zijn en dat is absoluut een compliment waard voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Het stopt natuurlijk niet wanneer je de certificering hebt behaald. Als onderneming richt je je altijd op de toekomst. Steenhuis Beton gaat voor groei en ontwikkeling. Maar uiteraard wel op een verantwoorde manier voor mens, maatschappij en milieu!’

Wil je meer weten over duurzaam beton? Neem dan contact op met Steenhuis via de mail info@steenhuisbeton.nl of bel ons op 0595 - 455966.